De Bennekomse vlag die in 2012 aan burgemeester Van der Knaap werd aangeboden is nu ook voor alle Bennekommers te koop. Voor 10 euro per stuk kun je de vlag tot 31 oktober bestellen bij Oud-Bennekom en bij EyeWish Opticiens.
De vlag is gebaseerd op de gemeentevlag van Ede: blauw / geel met extra twee pilaren met bollen. Deze flankeerden ooit de toegang tot Huis Nergena en De Prinsenhof, woningen van de burgemeestersfamilie Prins. Ze staan nog bij het gebouw Nergena aan de Mansholtlaan.

Voor wie van Bennekom houdt zou dit een collectors item moeten zijn. Op hoogtijdagen zou het hele dorp blauw / geel kunnen kleuren. Lunteren en Otterlo gaven eerder het voorbeeld.
Een groep enthousiaste Bennekommers heeft het initiatief genomen om de vlag te laten drukken voor een gunstige prijs. Tot 31 oktober is de vlag te bestellen voor 10 euro per stuk. In Bennekom wordt de vlag gratis thuis bezorgd tegen contante betaling. Buiten Bennekom wordt overlegd: u kunt de vlag ophalen of laten toezenden na overmaking van het bedrag plus verzendkosten.

De Historische Vereniging Oud-Bennekom, die de vlag in 2012 introduceerde, ondersteunt het initiatief van harte. Bestelformulieren zijn op Vlegeldag en bij volgende evenementen in de HVOB-stand te krijgen. Bij EyeWish Opticiens, Dorpsstraat 32 Bennekom kunt u hiervoor dagelijks terecht tot 31 oktober.

X