Aantr. Alg. ontw. Edenees met B’komse roots z.k.m. ser. nieuwsgrg. B’kommer / B’komse voor hist. onderz. lfst. geduldig.┬áBr. m. reactie info@oudbennekom.nl

Samen onderzoek doen vind ik leuk en motiverend. Ik heb altijd een paar projectjes tegelijk lopen en ik heb nooit haast. Wie vindt het leuk om samen een van de onderstaande onderwerpen uit te zoeken? Nieuwsgierigheid is een must, ervaring niet vereist.

De eerste Nederlandse drukinktfabriek
Tussen 1885 en 1904 was in Bennekom de eerste Nederlandse drukinktfabriek gevestigd. Doel: beschrijven van de bedrijfsgeschiedenis.

In dienst van de loflijke compagnie
Jonker Timan Sloot was niet de enige Bennekommer die uit geldnood dienst nam bij de VOC (1663-1674). Zes Bennekommers dienden tussen 1721 en 1771 als soldaat, provoost of lichtmatroos bij de VOC. Doel: proberen persoons- en reisbeschrijvingen te maken.

Vechten voor Napoleon
Vijf Bennekommers moesten tussen 1810-18013 in dienst voor Napoleon. Wie waren ze en wat maakten ze mee? Vier van hen maakten de hel van 1812 mee (veldtocht Moskou). Een jongeman keerde terug naar Bennekomander keerde terug naar Nederland.

Kunstschilder in Bennekom
De bekende kunstschilder Jan Poortenaar en voordrachtkunstenares / componiste Geertruida van Vladeracken hadden tussen 1915 en 1940 een huisje in Bennekom. Een deel van het jaar woonden en werkten ze hier. Waar stond hun huisje? Hoe? Wat schilderde hij hier? Exposeerden ze hier hun talenten?

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Arno van der Valk via het contactformulier of via info@oudbennekom.nl

X