Oud-Bennekom groots aanwezig op Midlentedag

 

Historische Vereniging Oud-Bennekom is groter dan ooit aanwezig op de Midlentedag in Bennekom. Tijdens dit evenement op zaterdag 20 mei heeft de vereniging niet alleen een kraam, maar ook een speciale tent waar streekpannenkoeken worden gebakken.

De pannenkoeken worden gemaakt van Bennekoms pannenkoekmeel. Hierin zit onder meer rogge dat door de vereniging wordt verbouwd op de Hullenberg in het Bennekomse Bos. Het bakken gebeurt onder een nieuwe tent van de vereniging die naast de kraam komt te staan. Het pannenkoekmeel is bij de kraam te koop en bezoekers kunnen dus ook proeven hoe lekker de pannenkoeken van Bennekomse roggemeel zijn.

De vereniging heeft op de kraam ook kruidencakemeel van Bennekomse rogge en Bennekoms roggebier te koop. De halve liter bierflessen zijn op de Midlentedag in de aanbieding voor 3,99 euro.

De vereniging geeft tevens boeken uit. Kortgeleden is het tweede druk gepresenteerd van het boek ‘Bennekom Joods Toevluchtsoord 1940-1944’. Dit boek is op de kraam te koop voor 19,95 euro. Voor eigenaren van de eerste druk is een supplement met de nieuwe informatie gratis verkrijgbaar in de kraam van de vereniging. De opbrengst is bestemd voor het plaatsen van struikelstenen in Bennekom in augustus. Lees meer over dit project en over het boek op www.oudbennekom.nl.

De Midlentedag is in het centrum van Bennekom van 10.00 tot 17.00 uur. De kraam van Oud-Bennekom staat ter hoogte van Gall & Gall.

 

Bennekom Wandeldorp

Het thema van het “Bennekoms Kamertje”, daar kunt u ook deze wandelkaart van Bennekom zien hangen.

De wandelkaart, een afdruk van het origineel uit 1929, is te koop voor 2 euro op de Midlentedag, a.s. zaterdag, bij de kraam van Oud-Bennekom.
De opbrengst komt geheel ten goede aan de HVOB werkgroep Behoud Begraafplaats.

Op de kaart o.a. hoogtelijnen, perceelsnamen en prachtige oude advertenties.

Copyright 2017 Historische Vereniging Oud Bennekom
Website by Henzen ontwerp & communicatie