Historische Vereniging Oud-Bennekom heeft woensdag 23 augustus tijdens Vlegeldag iets bijzonders op de kraam.

Natuurlijk staat deze weer vol met informatie, boeken, streekproducten en worden weer pannenkoeken gebakken van Bennekoms pannenkoekmeel. Dit keer wordt tevens een groot aantal klassenfoto’s getoond die uit het archief van de vereniging afkomstig zijn.

Zes schoolfoto’s zijn uitvergroot getoond. Van deze foto’s zijn de namen van veel leerlingen niet bij onze vereniging bekend. ,,Daarom vragen wij u om naar onze kraam te komen en te kijken of u één of meerdere namen weet”, vertelt Ank Koster van de Kraamwerkgroep.

De foto’s komen met deze informatie in het archief van Oud-Bennekom. Dit documentatiecentrum is gevestigd in het Kijk en Luistermuseum. Het centrum is elke dinsdag geopend voor bezoekers van 9.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden of mensen die een foto voor het archief hebben, kunnen een afspraak maken via www.oudbennekom.nl/documentatie-centrum-bennekom/. De fotoafdeling van de vereniging scant de foto’s en noteert alle gegevens.

Op de foto’s bij dit artikel staat de klas uit 1948 van meester Bokhorst en een klassenfoto van kleuterschool Hogeweg uit 1942.

 

X