Wageningen en omgeving
 

Wilt u weten wat missiebisschop Suitbertus te zoeken had op de Wageningse berg? Of waarom de Haagsteeg over een dijk loopt? Fiets dan mee met de HVOB toertocht door de omgeving van Wageningen op zaterdag 3 juni a.s..

Deze omgeving kent zonnige hellingen, vruchtbaar akkerland, groene weilanden, uitgestrekte bos- en jachtgebieden  –  en dat alles op een kruispunt van een oude handelsroute en een bevaarbare rivier: alle voorwaarden voor het ontstaan van een nederzetting waren bij Wageningen aanwezig.                                                        
De plaats was ook nog eens strategisch van belang zodat de Wageningen zou uitgroeien tot vestingstad. Een omgeving dus zo gevarieerd dat het een van de argumenten was voor de vestiging van de Rijkslandbouwschool want de meeste in Nederland voorkomende bodemsoorten waren in de buurt te vinden.                                                                                                                                                                            
Een dergelijke ideale plek betekent ook dat er een lange bewoningsgeschiedenis is en die is af te lezen aan vaak onopvallende dingen in het landschap.

Met Durk Bouman als deskundige gids steken we van oost naar west door de gemeente Wageningen. We maken kennis met de wijze waarop de stad is ingebed in zijn omgeving, gekenmerkt niet in de laatste plaats door een aantal schitterende vergezichten.

We verzamelen om 13.00 uur op het Bart van Elstplantsoen. De inschatting is dat we ca 16.30 uur weer terug zijn op de opstapplek in Bennekom. Onderweg is er en pauze. Voor drinken en een versnapering wordt gezorgd. Vanwege het terrein willen we u vragen niet alleen te zorgen voor een stevige fiets, maar ook stevige schoenen. Er zijn enkele stukken natuurschoon waarbij we met de fiets aan de hand een klein stukje moeten lopen.

 

U kunt zich op verschillende manieren opgeven. Aanmelden kan tot en met 31 mei. Dit kunt u doen door het insturen van het aanmeldingsformulier dat is toegevoegd in de Kostersteen van april 2017. Aanmelden per e-mail is ook mogelijk bij info@oudbennekom.nl  onder vermelding van ‘HVOB Fietstocht 2017’.
De bijdrage in de kosten is €3,= pp.

Contactpersoon voor nadere (reis)informatie is Peter Westerveld (0318-430350)

Copyright 2017 Historische Vereniging Oud Bennekom
Website by Henzen ontwerp & communicatie