Penningmeester gezocht voor mooie vrijwilligersfunctie.

Waar draag je aan bij?
Je steunt de missie van Historische Vereniging Oud-Bennekom om het culturele erfgoed in Bennekom te behouden en mensen hiervan te laten genieten. We zijn een groeiende vereniging met momenteel ruim 1300 leden die veel nieuwe activiteiten ontplooit. We geven onder meer historische boeken uit, houden excursies en lezingen, organiseren de Open Monumentendag in Bennekom en maken streekproducten van onze eigen verbouwde rogge.

Wat ga je doen?
Ben jij iemand die zijn kennis van financiën wil gebruiken om het culturele erfgoed in Bennekom te behouden? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken een penningmeester die onze financiën beheert. Daarbij neem je zitting in het bestuur. We vinden het fijn als je ook meedenkt als bestuurslid over te ontplooien activiteiten en het te voeren beleid. De werkzaamheden dienen vanuit huis te worden gedaan, dus een eigen computer of laptop is noodzakelijk.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand met veel kennis van boekhouden, het liefste die als penningmeester al eerder ervaring heeft opgedaan bij een vereniging of stichting. Je adviseert het bestuur onder meer over het te voeren financieel beleid, je houdt de financiële administratie bij, stelt de jaarresultaten op en presenteert deze aan het bestuur en onze leden, betaalt en verstuurt facturen, zorgt dat leden hun contributie betalen en verzorgt de bankzaken. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent flexibel. Je kunt goed zelfstandig werken, bent proactief, maar kunt ook goed samenwerken met andere vrijwilligers.

Wat bieden we?
Samen met leuke en enthousiast vrijwilligers je inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed in Bennekom. We zijn een gezonde vereniging die door inkomsten uit de vele activiteiten zichzelf voor een groot deel kan bedruipen. Het is een functie waarin je zelf veel inbreng hebt en die goed staat op je cv. Je wordt bij deze functie ingewerkt door een bevlogen financiële specialist die al jarenlang deze vrijwillige functie uitvoert. Ondersteuning is er verder vanuit het bestuur bestaande uit zes personen en ongeveer veertig vrijwilligers die veel doen voor onze vereniging.

Reageren?
Heb je interesse? Mail dan een korte motivatiebrief met cv naar info@oudbennekom.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Martin van den Brink, penningmeester van Oud-Bennekom, via martinvandenbrinkbennekom@hetnet.nl of tel. 0641115913.

X