‘Schaapachtig’ lijkt misschien een passende titel voor Nr. 750 in de reeks Bennekoms plaatje. Zeker als je het bijschrift leest:  “In mum van tijd stond bijna de hele schaapskudde voor aan het hek te blèren”.  Met de nodige zelfspot geeft Jan de indruk dat zoveel aandacht in een keer ietwat overweldigend was. Toch is aandacht en bewondering voor Jan op zijn plaats. Ook van ons als HVOB. Al liefst 750 keer heeft Jan ons dorp, haar inwoners en de omliggende natuur treffend in beeld gebracht.

‘Verwondering’ is wat de Bennekomse Plaatjes van Jan karakteriseert. Jan zoomt met zijn camera in op wat hem verbaast als hij door Bennekom en omgeving fietst. Hij toont met onbevangen blik en met bescheiden mijmeringen wat Bennekoms apart maakt. Als toeschouwer word je verrast en ben je benieuwd waar Jan de volgende keer tegen aan loopt.

Daarom willen wij als bestuur HVOB Jan hierbij feliciteren met het 750ste Bennekoms Plaatje, hem bedanken voor het kleurrijk documenteren van het cultureel erfgoed in Bennekom en wensen dat hij ons nog heel lang weet te verwonderen.

Namens het bestuur HVOB

Jan Roodzant en Peter Westerveld

 

Volg de “Bennekomse Plaatjes” op instagram, KLIK HIER

Voor het archief van de “Bennekomse Plaatjeshttps://www.oudbennekom.nl/bennekomse-plaatjes/

Jan van Eck 

Het eerste plaatje “Ooievaar” gepubliceerd op Instagram op 23 april 2016

Het zevenhonderdvijftigste plaatje “Schapen” gepubliceerd op donderdag 11 juli

X