DOE JE OOK MEE?

Bijna iedereen kent ze wel: van die mooie doorgegeven familieverhalen, grappige anekdotes, boeiende gebeurtenissen en ga zo maar door.

Hoewel juist deze herinneringen erg boeiend en waardevol zijn, worden ze bijna nooit opgeschreven, laat staan gedeeld. En dat is jammer….  want op die manier gaan er veel mooie verhalen verloren.
Hier wil de Werkgroep Kleine Geschiedenis een stokje voor steken, jullie ook? 

Met onze actie ‘Heel Bennekom schrijft’, willen wij graag jong en oud aan het schrijven krijgen om zo de mooiste verhalen te verzamelen en te bundelen. Iets wat niet alleen waardevol is voor de huidige, maar zeker ook voor de toekomstige generatie.

De voorwaarden zijn eenvoudig:

  • Het verhaal moet berusten op waargebeurde feiten
  • Het stuk mag maximaal 2.000 woorden bevatten
  • Er moet een link met Bennekom zijn

De inzendingen kunnen voor 1 januari 2022 in een Word bestand worden gezonden aan: heelbennekomschrijft@oudbennekom.nl voorzien van naam en geboortejaar van de schrijver.

Een vakkundige jury zal een selectie maken op schrijfstijl, originaliteit en of het verhaal pakkend is.

De verhalen die we uitkiezen willen we publiceren. Dit zal medio maart 2022 gebeuren. De overige, ook waardevolle, verhalen gaan het archief in en komen wellicht later van pas. Alle inzenders worden schriftelijk op de hoogte gebracht. Wanneer deelnemers hun verhaal inzenden, gaan ze er automatisch mee akkoord dat hun verhaal gepubliceerd kan worden.

We hopen met z’n allen op een grote deelname!!

X