Welkom,

u bent hier waarschijnlijk terecht gekomen via de QR-code op het bord op de Begraafplaats. In dit bijzondere hoekje van de begraafplaats liggen een heel aantal notabelen begraven, mensen die in hun tijd veel invloed hadden op de ontwikkeling van Bennekom.

Uiteraard met in het midden de grafkelder van de bewoners van Kasteel Hoekelum, de familie Van Wassenaer. Een andere blikvanger is De Engel van Bennekom op het familiegraf van de familie Prins.

Op vrijdagmiddag 19 april 2013 werd dit informatiebord onthuld door wethouder Breunis van de Weerd in het bijzijn van groep 8 van de Wilhelminaschool. “Dit vertelt bijzonder veel over de geschiedenis van het dorp. De hele oude graven vertellen het verhaal hoe het vroeger was, wie er hier in Bennekom leefden en wie hier is begraven”, aldus de wethouder.

 

Deze pagina is in ontwikkeling

Werkgroep Begraafplaats

De werkgroep “Behoud oudste gedeelte begraafplaats” maakt zich, sinds 1991, sterk voor het behoud van de oude graven op de gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkhoflaan. De hoek met de oudste nog bewaarde graven is sinds 1994 een gemeentelijk monument. Naast restauratie en onderhoud doet de werkgroep ook aan onderzoek en educatie. Regelmatig worden er presentaties en rondleidingen georganiseerd. Van de overledenen, die begraven liggen onder vijfenvijftig nog aanwezige grafbedekkingen, zijn veel persoonlijke gegevens bekend.

De werkgroep Begraafplaats heeft een eigen weblog: http://begraafplaatsbennekom.wordpress.com

PROJECTVERANTWOORDING

Dit HVOB informatiebord is bedacht door Rien Heij, Kees Heitink, Dolf van Kampen en Aalt Jacob Welgraven, allen lid van de Historische Vereniging Oud-Bennekom.
Het ontwerp is van Jan Hiensch Grafisch Ontwerp, Barneveld
Met dank aan Monuta Hofrust en Stichting Idee in Uitvoering

Andere informatieborden

Oud-Bennekom heeft nog twee van deze informatieborden geplaatst in Bennekom. Een volgende bord komt bij Boekelo waarschijnlijk begin 2022

Als u op een foto klikt komt u bij de informatiepagina die bij dit bord past.

Het bord links werd in de Kraats  geplaatst in 2021. (hoek Harnsedijkje/Krommesteeg)

Het bord boven over de molen “onze Rika” werd geplaatst in 2018 (rotonde Molenstraat/Commandeursweg)

X