Bennekomse vlag in Bratislava

Met een groep vrienden uit Polen, Estland, Finland, Hongarije, Denemarken en wijzelf uit Nederland, bezochten we Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Hierbij een foto waarop de groep poseert met de Bennekomse vlag. Op de achtergrond de oude stadsmuren van Bratislava (of Pozsony in het Hongaars of Pressburg in het Duits). Aan de stadsmuren kun je nog net ook de gevorkte wit-rode vlag van Bratislava zien hangen.
Op de achtergrond ook de Sint-Maartenskathedraal. Daarin kun je, naast andere interessante dingen, ook het portret vinden van Karl, die van 1916 tot 1918 de laatste Habsburgse keizer was. Hij overleed in ballingschap op Madeira aan een longontsteking, nog maar 34 jaar oud. Na de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) viel het Habsburgse Rijk uiteen en ontstond het nieuwe land Tsjechoslowakije, dat in 1993 weer uiteenviel in Tsjechiƫ en Slowakije. En zo werd Bratislava de hoofdstad van dit land. Geschiedenis vind je trouwens overal in Bratislava. En nu was daar voor het eerst de Bennekomse vlag te zien!

Bert Lever

In de afgelopen tijd waren er hier meer foto’s te zien van de Bennekomse vlag in het buitenland. Met het vakantieseizoen voor de deur, zou het leuk zijn als we er meer zouden krijgen!

 

X