Bennekomse Plaatjes
Jan van Eck neemt ons mee….

Iedere werkdag schrijft Jan van Eck op Instagram een stukje bij een foto over iets wat hem opvalt in Bennekom onder de titel “Bennekomse Plaatjes”. Hij heeft inmiddels 794 Plaatjes gepubliceerd, u treft ze allemaal aan onderaan deze pagina.
Voor een dagelijks “Bennekomse Plaatjes” klik:
http://www.instagram.com/oudbennekom/

750ste Bennekomse Plaatje (11 juli 2019)

Schapen

Ik liep laatst door een weiland op de Dickenesweg. In het weiland ernaast liepen deze schapen. Blijkbaar dacht een van de schapen dat ze mij herkende en begon te blaten. In mum van tijd stond bijna de hele schaapskudde voor aan het hek te blèren. Helaas ik kon niets voor de dames betekenen.

650ste Bennekomse Plaatje

Phone

De phonecel die aan de Dorpsstraat staat werkt al verschillende jaren niet meer, blijkbaar levert deze te weinig geld op om onderhouden te worden, maar als reclamezuil is men er als de kippen bij om deze actueel te houden. Daar zal wel meer aan verdiend worden.

 

Ooievaar (het eerste Bennekomse Plaatje, 23 april 2016)

Het gaat met de natuur de laatste jaren gelukkig veel beter. De diversiteit van dieren neemt langzaam toe. Er is gelukkig hier ook steeds meer aandacht voor.
Een van de vogels die ons nog steeds tot de verbeelding spreekt is de ooievaar. Dat zal wel komen omdat deze altijd voor de bezorging van ons nageslacht zorgt.
De ooievaar zien we de laatste jaren ook regelmatig in De Kraats. Deze hier loopt op een pas geploegd weiland te zoeken naar emelten. 
Emelten zijn larven van de langpootmug, een niet te versmaden lekkernij voor deze vogel. En dit voedsel is rijk aan eiwitten, iets wat deze vriend best kan gebruiken.

Hieronder het volledige archief, 5 afleveringen per PDF:

 

X