Bennekomse Plaatjes
Jan van Eck neemt ons mee….

Iedere werkdag schrijft Jan van Eck op Instagram een stukje bij een foto over iets wat hem opvalt in Bennekom onder de titel “Bennekomse Plaatjes”. Hij heeft inmiddels 949 Plaatjes gepubliceerd, u treft ze allemaal aan onderaan deze pagina.
Voor een dagelijks “Bennekomse Plaatjes” klik:
http://www.instagram.com/oudbennekom/

900ste Bennekomse Plaatje (23 maart 2020)

Laantje van Seres 

Als iemand u de weg vraagt naar het laantje van Seres, weet u het dan uit te leggen?
En ja, het is in Bennekom, maar in Bennekom staat echter geen straatnaambord voor dit laantje. Het bord op de foto staat in Wageningen, maar de foto is vanuit Bennekom genomen. Duidelijk?

Oh ja, er staan geen huizen aan het laantje, heeft het geen postcode.

Ooievaar (het eerste Bennekomse Plaatje, 23 april 2016)

Het gaat met de natuur de laatste jaren gelukkig veel beter. De diversiteit van dieren neemt langzaam toe. Er is gelukkig hier ook steeds meer aandacht voor.
Een van de vogels die ons nog steeds tot de verbeelding spreekt is de ooievaar. Dat zal wel komen omdat deze altijd voor de bezorging van ons nageslacht zorgt.
De ooievaar zien we de laatste jaren ook regelmatig in De Kraats. Deze hier loopt op een pas geploegd weiland te zoeken naar emelten. 
Emelten zijn larven van de langpootmug, een niet te versmaden lekkernij voor deze vogel. En dit voedsel is rijk aan eiwitten, iets wat deze vriend best kan gebruiken.

Hieronder het volledige archief, 5 afleveringen per PDF:

 

X