Bennekomse Plaatjes
Jan van Eck neemt ons mee….

Iedere werkdag schrijft Jan van Eck op Instagram een stukje bij een foto over iets wat hem opvalt in Bennekom onder de titel “Bennekomse Plaatjes”. Hij heeft inmiddels 1422 Plaatjes gepubliceerd, je treft ze allemaal aan onderaan deze pagina.
Voor een dagelijks “Bennekomse Plaatje” klik:
http://www.instagram.com/oudbennekom/

Eerste Bennekomse Plaatje van 2022, nummer 1277

Het Postkanoor

Een markant gebouw in Bennekom, het oude postkantoor.

Het voormalige postkantoor, gebouwd in 1910 voor de toen nog PTT, voluit: Post, Telefoon en Telegraaf. Beneden waren de post, girale en telegraafafdeling, op de verdieping de afdeling telefonie. De afdeling telefonie verhuisde in 1959 naar de Bergakkerweg, waar toen een hele nieuwe telefooncentrale gebouwd is. De rest verhuisde in 1978 naar een nieuw postkantoor aan de Kerkhoflaan. Hierna kwam er uiteindelijk een horecabestemming op dit fraaie pand. 

1000ste Bennekomse Plaatje, 7 september 2020

Koepeltje 

Het koepeltje op de Hullenberg is gebouwd in 1929. Oorspronkelijk stond het koepeltje een 50 tal meter naar het zuiden. De reden dat men het koepeltje daar bouwde was omdat men van die plek zo’n mooi uitzicht had over Bennekom. Nu, heden ten dage, moeten we een meter of dertig de lucht in om van Bennekom maar iets te kunnen zien liggen. Kun je nagaan hoeveel bomen er in de afgelopen 90 jaar bij gekomen zijn.

 

 

 

Het allereerste Bennekomse Plaatje, 23 april 2016

Ooievaar

Het gaat met de natuur de laatste jaren gelukkig veel beter. De diversiteit van dieren neemt langzaam toe. Er is gelukkig hier ook steeds meer aandacht voor.
Eén van de vogels die ons nog steeds tot de verbeelding spreekt is de ooievaar. Dat zal wel komen omdat deze altijd voor de bezorging van ons nageslacht zorgt.
De ooievaar zien we de laatste jaren ook regelmatig in De Kraats. Deze hier loopt op een pas geploegd weiland te zoeken naar emelten.
Emelten zijn larven van de langpootmug, een niet te versmaden lekkernij voor deze vogel. En dit voedsel is rijk aan eiwitten, iets wat deze vriend best kan gebruiken.

 

Op  oudbennekom.nl/archief-bennekomse-plaatjes treft u het archief aan van 2016 tot en 2020, meestal 5 afleveringen per PDF:

Archief 2022

Archief 2021

X