Bennekomse Plaatjes
Jan van Eck neemt ons mee….

Iedere werkdag schrijft Jan van Eck op Instagram een stukje bij een foto over iets wat hem opvalt in Bennekom onder de titel “Bennekomse Plaatjes”. Hij heeft inmiddels 711 Plaatjes gepubliceerd, u treft ze allemaal aan onderaan deze pagina.
Voor een dagelijks “Bennekomse Plaatjes” klik:
http://www.instagram.com/oudbennekom/

700ste Bennekomse Plaatje (1 mei 2019)

Molenstraat

Minder verkeersborden in Bennekom? Voorlopig niet.

 

650ste Bennekomse Plaatje

Phone

De phonecel die aan de Dorpsstraat staat werkt al verschillende jaren niet meer, blijkbaar levert deze te weinig geld op om onderhouden te worden, maar als reclamezuil is men er als de kippen bij om deze actueel te houden. Daar zal wel meer aan verdiend worden.

 

Melkinrichting (het eerste Bennekomse Plaatje, 26 april 2016)

Als in het voorjaar de koeien weer naar buiten gingen werden ze ook buiten gemolken. De ene boer had een verrijdbare melkkar die met de koeien mee verhuisde als deze naar een naar een andere wei gingen, de andere boer had een melkhokje waar je een beetje beschermd tegen de wind en regen de koeien kon melken. De koeien worden tegenwoordig allemaal thuis in de eigen stal gemolken. De melkkarren en melkhuisjes zijn overbodig geworden en vrijwel allemaal uit het landschap verdwenen. Deze staat op de Slagsteeg. De koeien die gemolken moesten worden werden allemaal binnen het hekwerk op de voorgrond gedreven en nadat ze gemolken waren mochten ze de wei weer in. Zo werd er geen enkele koe overgeslagen.

Hieronder het volledige archief, 5 afleveringen per PDF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8 plaatjes
6 plaatjes
6 plaatjes
6 plaatjes
6 plaatjes
6 plaatjes
7 plaatjes
6 plaatjes

 

 

X