Het klinkt ongelofelijk, maar misschien wordt dit waarheid. Ons lid en LEGO-bouwer Erik van Well gaf met zijn gezin al meer Bennekomse monumenten vorm in zijn favoriete bouwsteentjes. Kasteel Hoekelum, Panoramahoeve, de Brinkstraatkerk en (zelfs twee keer) de Oude Kerk zijn al gebouwd. Maar de oude Hofstede Boekelo, de ‘geboorteplek’ van Oud-Bennekom, vormt wel een extra grote uitdaging. Op ons verzoek werkt hij nu aan een model dat in de loop van het jubileumjaar 2021 klaar zou moeten zijn om aan alle Bennekommers te tonen. In deze rubriek gaan we regelmatig voor u volgen hoe dit avontuur verloopt. Erik: veel succes!

In september maakte Erik van Well (links op de foto) kennis met Boekelo-eigenaar Willem van den Broek, die welwillend aan het project meewerkt. Er bestaan van de boerderij weliswaar getekende gevelaanzichten uit de tijd van de restauratie in 1946, maar voor het nabouwen in LEGO van dit historische monument is veel meer informatie nodig over de vele bouwtechnische details. Kijk je naar ramen, deuren, dakhellingen of metselwerk, niets is er standaard. En het zit ook niet zomaar in de LEGO-collectie.

Op de tweede foto wordt al zichtbaar hoe groot de uitdagingen gaan worden. Erik zette tal van specifieke kenmerken op de foto, om die te gaan toetsen aan de mogelijkheden en beperkingen van zijn bouwmateriaal. Zijn ervaring is groot, maar hij heeft nog de nodige puzzels op te lossen. We zijn benieuwd naar volgende berichten.

X