Nummer 162 van ons historische tijdschrift is/wordt verspreid. Weer een prachtig nummer met interessante artikelen. In dit bericht een aantal links zodat u misschien nog meer te weten kunt komen over de onderwerpen die in dit nummer ter sprake komen.

Bent u nog geen lid en wilt u wel deze Kostersteen wel direct lezen, koop nummer 162 dan in onze webwinkel. In Bennekom gratis thuisbezorgd!

KLIK  dan op deze link: https://www.oudbennekom.nl/product/de-kostersteen-162/

Nu lid worden voor het jaar 2023 en je krijgt dit nummer gratis

 

Het eerste artikel is van Marijke de Vos en is getiteld “Geels woonwarenhuis 65 jaar”. Het verhaal begint echter al in 1910 met de overgrootvader van de huidige generatie Geels.

Uiteraard komt ook de brand van 1990 te sprake, daarvan staat op onze YouTube- pagina www.youtube.com/@HV_Oud-Bennekom een video:

Kasteel Hoekelum en haar bewoners komen in drie artikelen ter sprake:

Kees van Grootheest schrijft over het torenuurwerk van Kasteel Hoekelum, gebouwd door Peter van Grootheest in 1850. Over de bouwhistorie van Hoekelum staat veel informatie op onze website bij “De Kennisbank”

Het artikel “Theehuisje ouder dan gedacht” is van de hand van Klaas Boeder (https://www.klaasboeder.nl/), de adviseur die het restauratieplan van het Theehuisje heeft vast gesteld.

Kees Heitink schrijft over de plaatsing van een grafsteentje tijdens Open Monumentendag op de Bennekomse begraafplaats voor het levenloos geboren kindje van Ernst Willem Baron van Wassenaer en zijn vrouw Jonkvrouwe Kretschmar.

 

“Een weg door het Bennekomse bos”, ja heus, een soort Dreeslaan aan de oostkant van Bennekom, rond 1967 waren daar serieuse plannen voor Ad Nooij zocht het uit en schreef er een boeiend artikel over.

Dan had dit er heel anders uitgezien.

 

 

 

Op 3 september schreven we op deze website “En weer is Bennekom een monument rijker”, oudbennekom.nl/en-weer-is-bennekom-een-monument-rijker/ 

In deze Kostersteen een artikel van Nel van Alken over het gemeentelijk monument aan de Heelsumseweg.

X