september, 2022

03sep10:0017:00Oogstdagfeest in het dorp

Meer

Evenement Details

Op zaterdag 3 september van 10:00 tot 17:00 uur zet Oud-Bennekom het Van Slootenplein weer vol met oogstactiviteiten. Traditiegetrouw wordt er gedorst, graan van de Hullenberg en uit de Kraats. De vrijwilligers van “de Trapakkers” uit Ede komen hun historische dorsmachine demonstreren hoe het dorsen toeging vóór de komst van de ‘combine’. En ook de nóg oudere kunst van het vlegelen met spierkracht wordt weer getoond. Wie het ook ‘s wil proberen is welkom. De Stichting Trapakkers is opgericht om oude ambachten en de oude gewassen behouden en de akkers in Ede te onderhouden.

De Bennekomse bakkers werken mee, Patisserie Van Woerekom zorgt voor de bekende Bennekomse Knapkoek en bakkerij Bak zorgt voor het Bennekomse Oogstbroodje deze smakelijke producten zijn in de kraam van Oud-Bennekom te koop zijn. Op deze dag zal ook de introductie plaatsvinden van het Bennekoms Bierbrood. De bakkers van Mekx, nieuw in Bennekom, maken van het graan dat gedorst wordt een heerlijk desembrood. De Bennekomse rogge wordt gekookt in Bennekoms Bier waardoor het een heerlijke zachte smaak krijgt. Dit brood zal deze dag voor het eerst te koop zijn bij de kraam van Oud-Bennekom. Zeker het proberen waard en heerlijk als borrelbrood met oude kaas of gezouten boter.

In die kraam zijn ook de bekende roggeproducten te koop zoals pannenkoekmeel, kruidkoekbakmix. Ook Stichting ‘De Trapakkers’ vult twee kramen met tal van streekproducten.

Uiteraard worden op deze dag pannenkoeken gebakken voor de bezoekers.
WELKOM op het Van Slootenplein.

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 17:00

Locatie

van Slootenplein, Bennekom

Organisator

Historische Vereniging Oud-Bennekom

X