september, 2023

09sepalldayalldayOpen Monumentendag‘Als monumenten konden praten’

Meer

Evenement Details

In Bennekom staat de Oude Kerk staat centraal, waarbij aandacht besteed wordt aan de “kraagstenen” uit 1542. Vanuit de kerk starten er driemaal 3 wandelingen door de oude dorpskern, over de Edeseweg en over de Bovenweg.
Later meer………………

Landelijk:
Levend erfgoed ‘Als monumenten konden praten’

Dit jaar worden de verhalen van de monumenten centraal gesteld. We zullen gebeurtenissen die in en rondom het monument hebben plaatsgevonden uitlichten. Zowel in goede- (economische voorspoed, huwelijken, geboortes, belangrijke gebeurtenissen) als slechte tijden (oorlog, economische tegenspoed, natuurrampen etc.). We willen deze verhalen tot leven brengen door het naspelen van deze gebeurtenissen in de monumenten maar ook door middel van verhalen, muziek, dans in en rond dit erfgoed.

Daarnaast willen we de ambachten en overlevering, van kennis en kunde voor het behoud van het erfgoed over generaties heen, centraal stellen. De focus leggen op de overlevering van deze kennis en echt tastbaar maken voor de bezoeker en hoe die ambachten terug te zien zijn in de monumenten. Kortom een prachtig thema voor een veelbelovend thema.
Bron: https://www.openmonumentendag.nl/vooruitblik-2023/

Over het programma in Bennekom hoort u later

Tijd

Gehele Dag (Zaterdag)

Organisator

Historische Vereniging Oud-Bennekom

X