mei, 2022

11mei08:0018:00Excursie naar Tukkerland, aansluitend bezoek Joodse Synagoge in Enschedesamen op reis

Meer

Evenement Details

De excursie commissie heeft samen met de busonderneming een reisje georganiseerd dat heet: “Kris Kras door Tukkerland” en aansluitend naar Enschede waar we de mooiste Synagoge van Europa bezoeken. Er mogen maximaal 47 personen deelnemen. Op woensdag 11 mei 2022 vertrekken wij om 08.00 uur vanaf het Kijk- en Luistermuseum.
Meer over het programma, zie onderaan deze pagina.

De excursiekosten bedragen €. 50,- per persoon. Wij stellen het op prijs als u dit voor 10 mei per bank overmaakt naar NL50 INGB 0000 9089 80 t.n.v. Ver. Oud-Bennekom o.v.v. “excursie”. Als u liever contant in de bus afrekent, dan graag gepast. Aanmelding geschiedt door inleveren van uw gegevens – uiterlijk op vrijdag 4 mei – ofwel via een briefje in de brievenbus bij Nel van Amerongen, Van Broeckhuysenstraat 26, 6721 TD Bennekom ofwel via e-mail hvanamerongen@hotmail.com met vermelding van “aanmelding excursie Tukkerland”. In beide gevallen vermeldt U: naam adres, telefoonnummer, aantal personen en datum van aanmelding.

Deelnemers let op, neem een ID-kaart of paspoort mee, ook vanwege bezoek aan Duitsland.

Bij overtekening wordt een reservelijst gemaakt. U krijgt te horen als u daarop staat, wordt u niet opgebeld dan gaat u mee op excursie. Als U (na opgave) toch verhinderd bent, dient U dit zo spoedig mogelijk te melden aan Nel van Amerongen (tel. 415702). Bij annulering na 5 mei, wordt er €. 15,- (de buskosten) in rekening gebracht, tenzij er een vervanger mee gaat.
De excursie is in de eerste plaats bedoeld voor leden van de Historische Vereniging Oud-Bennekom. Als er plaatsen over zijn, kunnen er introducés mee.

HET PROGRAMMA:
Via een mooie route rijden wij naar Eibergen, waar wij koffie/thee drinken met krentenwegge. Vervolgens neemt de gids ons mee voor de Kris Kras Tukkerland route. Hij zal u vanaf het begin boeien met zijn prachtige verhalen. De streek is bekend door zijn glooiende landschap tussen de riviertjes de Berkel en Dinkel en zijn prachtige sagen en verhalen. Ook de architectuur en landschapselementen blijken plotseling een interessante betekenis te hebben.
Om 12.15 uur onderbreken we de route voor een goed verzorgde koffietafel bij het Dorfgasthaus Wissing in Alstätte – Ahaus. Om 13.45 uur vervolgen we de route Kris Kras Tukkerland met gids.

We rijden door naar Enschede waar we om 14.45 uur hopen aan te komen, hier krijgen we een rondleiding door de mooiste en grootste Synagoge van Nederland, inclusief koffie en thee aan het eind. Het is een wonder dat deze synagoge ongeschonden door de oorlog is gekomen. Al sinds 1928 is dit monumentale gebouw een architectonisch sieraad voor Nederland, met mooie en interessante details. Onder leiding van een enthousiaste gids komt u veel te weten over de bijzondere geschiedenis van dit joodse gebedshuis.
Om 16.15 uur vertrekken we naar Bennekom, waar we om 18.00 uur hopen te arriveren.

Dit wordt een verrassend leuke en bijzondere dag! 

Tijd

(Woensdag) 08:00 - 18:00

Organisator

Historische Vereniging Oud-Bennekom

X