Even dachten we dat dit jaar de fietsexcursie niet door kon gaan vanwege de weersverwachting voor deze dag. Maar toen het moment van vertrek aanbrak waren er een twintigtal mensen aangekomen die zich niet op de kop zouden laten zitten door een buitje.

Ook dit keer had Durk Bouman de leiding van de excursie op zich genomen. Onder zijn deskundig toezicht begon het eerste deel van de fietsexcursie met een korte wandeling rond de Oude Kerk. Hier bleek dat Durk ons op bouwkundige details kon attenderen die vrijwel niemand van ons groepje voorheen kende. Hierna moest de fiets er toch aan geloven en hebben we een rondje door ons dorp gemaakt, om telkens bij een bijzonder huis geattendeerd te worden op details en verschillende bouwstijlen.
Halverwege de tocht was een stop ingelast bij een van de bestuursleden van de HVOB thuis, waar we met de benodigde versnaperingen en consumpties weer op krachten konden komen. Ook dit keer bleek dat de tijd sneller gaat dan vooraf gepland was, helaas hebben we een paar panden over moeten slaan. Misschien iets voor een volgende keer?

Al met al hebben we deze middag meer regenbuien over ons heen gehad dan dat we panden bekeken hebben. Maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben een bijzondere leuke en educatieve middag gehad.

Meer foto´s bij https://www.oudbennekom.nl/actuele-fotos/

X