Afgelopen week heeft Durk Bouwman gastlessen verzorgd bij het Eureka-onderwijs in Bennekom over jagers-verzamelaars in de omgeving van Bennekom in de prehistorie

Het verzoek aan Oud-Bennekom was om een gastles over de Celtic Fields en het ontstaan van Bennekom. De eerste bewoners, waar leefde ze van, wat verbouwde ze op onze de bodem, hoe ontstonden de gemeenschappen en hoe zien we dat nu nog terug in ons eigentijdse Bennekom.
Wie kan dat beter dan Durk Bouwman, die al menig fiets- wandelexcursie heeft verzorgd in Bennekom en omgeving.

Durk schreef over zijn lessen: “Toevallig loopt er net een documentaire over dit onderwerp op NPO-2 op zondagavond. Het was voor mij dus een hele belevenis te zien hoe de juffen in een mum van tijd dit programma tevoorschijn toverden vanaf Internet op een groot scherm waar vroeger een bord met krijtjes hing. Dit gold ook voor het nodige illustratiemateriaal, of het nu de evolutie van de mens of de uitbreiding van de gletsjers in de IJstijd betrof. Niettemin waren het de door mij meegebrachte concrete voorwerpen als soorten stenen, een heuse stenen pijlpunt, windkeien en een demonstratie met vuursteen als snijgereedschap die de kinderen in het bijzonder boeiden”.

Mooi dat het cultureel erfgoed van ons dorp op deze manier doorgegeven kan worden.

X