Vandaag deel 5 in de Jubileumactie “Ken je dorp” met een foto uit 1918

De Historische Vereniging Oud-Bennekom bestaat 75 jaar en dat vieren we graag samen met alle Bennekommers. Onder andere met deze fotorubriek in het Bennekoms Nieuwsblad. Een uitdaging voor wie denkt het dorp goed te kennen. We tonen acht keer een historische foto van een Bennekoms gebouw zoals het er ooit uitzag. Het staat er nog. Vaak wel veranderd, soms monument geworden, soms wat verscholen in het groen. Wel altijd zichtbaar vanaf de openbare weg.

We vragen je het gebouw op te sporen. Let daarbij op de karakteristieke vorm en architectuur, details als ramen of deuren kunnen er nu anders uitzien. Ook kunnen naastgelegen gebouwen zijn verdwenen of verschenen.

Wat we vragen:

  1. Maak een originele foto van het gebouw zoals het er nu staat (Let op privacyregels: geen personen of leesbare naamborden);
  2. Noem het adres en vertel in maximaal 100 woorden welke persoonlijke herinnering of indrukken het gebouw bij je oproept.

Stuur je reactie met je naam, adres en telefoonnummer naar jubileum@oudbennekom.nl. Originele inzendingen maken kans op een prijsje.

Kijk hier naar de inzendingen van de eerste opdracht: oudbennekom.nl/inzendingen-ken-je-dorp-1/

Kijk hier naar de inzendingen van de tweede opdracht:oudbennekom.nl/inzendingen-ken-je-dorp-2/

Kijk hier naar de inzendingen van de derde opdracht:oudbennekom.nl/inzendingen-ken-je-dorp-3/

Kijk hier naar de inzendingen van de vierde opdracht:oudbennekom.nl/inzendingen-ken-je-dorp-4/

 

X