We zoeken nog steeds naar familie van Cornelis Aart van Grootheest op 9 oktober 1944 overleden in Zeist. Pas op 3 september 1945 werd hij als overleden ingeschreven in het begraafregister te Ede. Inmiddels zijn (na reacties, waarvoor onze dank!) de genealogische gegevens van zijn familie compleet. We weten ook dat hij in Bennekom gewond was geraakt na een beschieting vanuit de Betuwe.

Vader Anthonie van Grootheest was al eerder overleden, op 2 februari 1936. Moeder Jannetje van Grootheest – van Reemst was aanvankelijk de rechthebbende op het graf van haar zoon. Ze is na de oorlog geëmigreerd naar Canada (Bloomfield, Ontario) en daar overleden en begraven.
Cornelis Aart van Grootheest had naast 2 jong overleden broers nog drie broers: Kees, Tony en Jake (Jan). Jan (1924-2002) is overleden en ligt begraven in Canada.

Wij, HVOB-werkgroep Oorlogsslachtoffers, zijn nu nog op zoek naar nazaten van de familie die meer kunnen vertellen over de familie en hun lotgevallen in de oorlog. Ook zoeken we een foto van Cornelis Aart van Grootheest.
Het lijkt er op dat zijn (nog aanwezige) graf wordt niet meer onderhouden en dus vermoedelijk ook niet meer bezocht.

Wie helpt ons aan verdere informatie? Via het contactformulier of info@oudbennekom.nl
Henk Gijsbertsen/ Kees Heitink

We are looking for family of Cornelis Aart van Grootheest who died on October 9, 1944 in Zeist. Buried Bennekom 1945. Mother Jannetje van Grootheest – van Reemst emigrated after war to Canada Bloomfield, Ontario died and buried there. Victims WW2

X