We blijven feest vieren.
Nieuwste verrassing: een facsimile uitgave van Heinrich Witte’s Wandelgids voor Bennekom’s omstreken. Om precies te zijn de “2e en geheel om- en bijgewerkte druk met vele illustraties en drie kaarten” uit 1907. Een perfecte kopie van 140 bladzijden in een stevig soft-coverkaft voor slechts 10 euro.

Tot 1 augustus is de voorinschrijving open. Klik hier om u aan te melden. Er zijn al meer dan 80 exemplaren besteld!
In Bennekom wordt het boekje gratis thuis bezorgd. Daarbuiten bedragen de verzend-kosten € 3,90. Vermeld in de mail uw adres en telefoonnummer. Wij informeren u over betaling en aflevering.

Heinrich Witte (1829-1917) was hortulanus aan de Leidse universiteit en een succesvol publicist. Logerend bij vrienden ontdekte hij eind 19e eeuw de natuur rond Bennekom. Na zijn pensionering in 1898 kwam hij hier tot aan zijn dood wonen. Na drie artikelen in ‘Eigen Haard’ in 1901 stelde hij, aangemoedigd door VVV-voorzitter A.C. van Daalen, een wandelgids samen die in 1902 verscheen. Deze werd een succes en kreeg een verbeterde 2e druk in 1907. Witte’s publicaties hebben Bennekom op de toeristische kaart gezet. Overigens geven ook de advertenties op het omslag een aardig tijdsbeeld van 1907.

X