In Bennekom hebben we altijd veel gefietst, vroeger velen niet op zondag, men kwam lopend uit de Kraats om in het dorp naar de kerk te gaan. En al dat fietsen leverde ook werkgelegenheid op voor fietsenmakers en fietsenverkopers. We hadden er velen in Bennekom, degene die het al heel lang vol houdt is Hartman Tweewielers.

Ons bestuurslid Roel, die op de foto rond 1944 leert fietsen van zijn vader, was de tweede generatie Hartman in de zaak. Inmiddels wordt de zaak geleid door de kleinzoon van de oprichter. Hij begon in de crisisjaren met een klein winkeltje en een werkplaats in Bennekom, omdat er geen werk meer was bij de ENKA. 

In het kader van het NK Wielrennen zullen we de komende tijd wat aandacht besteden aan fietsende Bennekommers… heeft u foto’s of een verhaal mail ze ond gerust (info@oudbennekom.nl)

Op zaterdag 29 en zondag 30 zal het parcours van de wegwedstrijd door Bennekom lopen. Via de Bovenbuurtweg, naar de Dreeslaan naar Wageningen en via de Kierkamperweg, Commandeursweg, Molenstraat en Edeseweg weer naar Ede. 

De winkel van Hartman rond 1950 in de Brinkstraat 

X