Een informatiebord “Brinkstraatkerk”

We willen met behulp van de cheques het zesde informatiebord plaatsen, dit maal bij De Brinkstraatkerk. Het kerkgebouw, gemeentelijk monument, is grote Gereformeerde interbellumkerk (gebouwd in 1926-1927). De kerk is ontworpen door architect J.B. Radstake uit Enschede. De detaillering is geïnspireerd op de Amsterdamse school. Bij het bord voor de Brinkstraatkerk willen we onder andere voor het voetlicht brengen dat De Brinkstraatkerk een gemeentelijk monument is en unieke gebrandschilderde ramen heeft. Dat in de oorlogsjaren de kerk, ondanks twee grote explosies in de nabije omgeving gespaard is gebleven. En dat de buurt rondom een oude geschiedenis heeft.

In de vorige ronde hebben we al meer dan de helft opgehaald, doet u weer mee?

WAT KUNT U DOEN:

We hopen dus dat u ook nu weer met uw cheque wilt bijdragen.
U mag ze in de brievenbus doen bij Julianalaan 16 of Bovenweg 24 of Van Broeckhuysenstraat 26 of via de website van EdeDoet zelf aan ons toewijzen. Zie: https://www.ededoet.nl/initiatief/3186

Heb je je bon al gebruikt of woon je niet in de Gemeente Ede, je kunt ook via IDEAL doneren op de website van EdeDoet! (Zie de link hier juist boven)

 

De andere vijf informatieborden:

 

X