oktober, 2022

19okt19:3022:00Najaarslezing over Heinrich Wittewelkom, leden en niet-leden

Meer

Evenement Details

We kennen allemaal de bank en de Heinrich Witteweg, maar wie was hij eigenlijk? Heinrich Witte (1829–1917) werkte bijna 45 jaar als hortulanus bij de Hortus Botanicus in Leiden. Hij zorgde door zijn vele internationale contacten voor een voortdurende uitbreiding van de collectie planten. Ook de renovatie en uitbreiding van de kassen kunnen aan hem toegeschreven worden. Witte heeft talrijke boeken en artikelen op zijn naam staan. Een grote prestatie voor iemand die een autodidact was en de kennis van planten en het vak van hortulanus in de praktijk heeft geleerd.
Zijn band met Bennekom? Na zijn pensionering vertrok hij voor een actieve levensavond naar Bennekom. Te Bennekom behoorde hij tot die velen die zich in het laatste kwart van de 19de en het begin van de 20ste eeuw voor een prettige levensavond op de Veluwe vestigden.

Dr. Rinny E. Kooi studeerde biologie en was werkzaam bij het Instituut Biologie van de Universiteit Leiden. Tegenwoordig is zij botanisch curator van het Singelpark Leiden.

Tijd

(Woensdag) 19:30 - 22:00

Locatie

"De Brink",

Brinkstraat 39, 6721 WR Bennekom

Organisator

Historische Vereniging Oud-Bennekom

X